logo

Parochiefederatie Gennep

RK Gemeenschap Heijen en Gennep

Bedevaart Kranenburg

De jaarlijkse bedevaart naar het wonderbaarlijk kruis te Kranenburg, die ieder jaar op de eerste zondag van september gepland staat, bracht ook dit jaar in alle vroegte weer een groep pelgrims op de been. Na een kort gebed tot Maria leidde de route een klein stukje langs en over de Niers en werd een langzaam ontwakend Gennep achtergelaten in het schijnsel van de opkomende zon.

Hierna voerde de route richting het Reichswald. Het pad dat het Reichswald doorkruist eindigde bij de bosrand van Kranenburg waar er op een heerlijke kop koffie werd getrakteerd. De contouren van de Petrus- en Pauluskerk tekenden zich langzaam af tegen de horizon.

De Heilige Mis ter ere van het wonderbaarlijk kruis werd wederom ontzettend goed bezocht. Nederlandse en Duitse geloofsgenoten vermengden zich in een gemeenschappelijke viering die deels in het Nederlands, deels in het Duits gestalte kreeg.

Na de Heilige Mis was er gelegenheid tot een letterlijk grensoverschrijdend samenzijn in het gemeenschapshuis van de parochie. Een traditie als deze is het waard te koesteren, te blijven beleven én doorgeven.

Mogen we u aankomend jaar begroeten? Is lopen u te ver, kom gerust met de fiets of auto of vraagt u één van de parochianen!

Meer weten over het wonderbaarlijk kruis?

Petrus en Pauluskerk (Kranenburg) – Wikipedia