logo

Parochiefederatie Gennep

RK Gemeenschap Heijen en Gennep

Bezoek Ziekenhuizen en Thuis

Bezoek Ziekenhuizen

Iedere week probeer ik als pastoor de zieken in de ziekenhuizen van Boxmeer en Nijmegen te bezoeken. Maar helaas.. veel te vaak blijft de auto in de garage.
Hoe kan dat?
De parochie krijgt van de zieken­huizen geen namen meer door. En als ik dus niet weet dat u er bent, kan ik ook niet attent zijn!
Mogelijk staat uw hoofd er niet naar om mij dan zelf even te bellen; als iemand in de omgeving (familie, vrienden) mij dan in uw naam tipt kom ik even langs.
Een ander misverstand is, dat ik alleen kom als het zeer ernstig lijkt. Ook als u bv op maandag wordt opgenomen voor een knieoperatie en weet dat u vrijdag of zo al weer naar huis kunt gaan, kom ik graag in de loop van de week even langs!

Bezoek thuis

Ook thuis kom ik u natuurlijk graag bezoeken, als u dat wenst. Dat kan om een bijzondere reden, maar ook gewoon zomaar om bv kennis te maken. Ook hier geldt: ik kan dat niet raden!
Wat NIET werkt is, als u op straat of bij een feest mij aanschiet en vraagt of ik “eens een keer” kom. Maak het concreet, zorg dat ik meteen mijn agenda pak en een datum met u afspreek.

Pastoor H.J. Bouman.