logo

Parochiefederatie Gennep

RK Gemeenschap Heijen en Gennep

27 september 2012 ziekenzalving verpleeghuis Norbertushof

Voor veel mensen heeft ziekenzalving een negatieve bijklank: ze denken aan het “bedienen” of “voorzien” of “laatste sacramenten” zoals dat vroeger werd genoemd. Een hardnekkig beeld, dat maar moeilijk weg te krijgen is!
De ziekenzalving is een Sacrament, dat je kunt ontvangen als je voelt dat het leven kwetsbaar is. Dat kan dus inderdaad op een sterfbed zijn, maar ook als je door leeftijd of gezondheid de zwakheid van het leven ervaart.
Daarom wordt door de pastorale dienst van het verpleeg­huis Norbertushof jaarlijks een gemeenschappelijke viering van de ziekenzalving georganiseerd, waarbij ook eventuele partners van de bewoners aanwezig kunnen zijn of zelf mee het Sacrament kunnen ontvangen, wanneer ze dat willen. Aangezien het sacrament zelf alleen door een priester kan worden toegediend zullen pastor Evelien Roode en pastoor Hans Bouman samen voorgaan in de viering.
Wie de bekendmaking in het verpleeghuis heeft gemist kan alsnog aldaar informeren en zich opgegeven.
In het verzorgingshuis vond een vergelijkbare viering in april plaats; zodra er een nieuwe viering gepland wordt zal dat ook in dit parochieblad bekend worden gemaakt.